مدیتشن | توصیه‌هایی برای مبتدیان

_چند دقیقه در روز را لازم است به مدیتیشن اختصاص دهم؟

_به نظر می‌رسد توقع زیادی است که اگر به شما گفته شود سی دقیقه حداقل در روز را به خود اختصاص دهید. اگر چنین کاری کنید به مرور زمان متوجه می‌شوید که همین زمانی که برای خود اختصاص داده‌اید چطور باقی زمان روز و فعالیت‌های کاری و روابطتان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. امتحان کنید و نتیجه کار را به مرور زمان رصد کنید.

_هر زمانی که بخواهم می‌توانم مدیتیشن کنم؟

_اول باید به خود قول بدهید که به صورت منظم می‌خواهید مدیتیشن کنید و نه برای یک بار. اگر می‌خواهید نتیجه بگیرید، تداوم در این کار ضروری است. مثلاً به خود بگویید هفته‌ای فلان دقیقه این کار را انجام می‌دهم. یک دوره زمانی مثلاً سه ماه را برای نتیجه گرفتن از مدیتیشن انتخاب کنید و شروع کنید.

_ لازم است که مکان و زمان مناسب این کار چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

_ در زمان و مکانی مدیتشن کنید که کمترین مزاحمت را داشته باشید. تلفن همراه و تلویزیون را خاموش کنید. لازم است مکانی را برای مدیتیشن انتخاب کنید که باعث تقویت کیفیت آن در شما شود. مثلا زیر یک درخت، کنار یک رودخانه، در جنگل و یا کنار آبشار. اگر برایتان مقدور نیست مکانی خاص را در خانه به این کار اختصاص دهید. بهتر است که حدالامکان در یک مکان ثابتی این کار را انجام دهید. در توضیح این توصیه می‌توان گفت هر عملی که انسان انجام می‌دهد نوع خاصی انرژی دارد و امواج خاصی را تولید می‌کند. هنگامی که شما به طور دائم در یک مکان مدیتینش می‌کنید آن مکان به مرور زمان سرشار از آن انرژی خواهد شد و در روزهای بعد شما در محیطی مدیتیشن می‌کنید که دارای آن انرژی است و این امواج در عمیق‌تر شدن مدیتیشن به شما یاری خواهد رساند.

_چه زمانی را در روز به این کار اختصاص بدهم نتیجه بهتری می‌گیرم؟

_زمان مدیتیشن هم مهم است. این‌طور به نظر می‌رسد که صبح‌ها و عصرها برای انجام مدیتیشن مناسب‌تر است، چون زمین در این زمانها بیشترین انرژی را دارد. البته می‌توانید شب‌ و بعد از فراغت از کارهایتان هم مدیتیشن کنید تا خستگی یک روز به‌در شود.

_شمع و عود چه کاربردی در مدیتینش دارد؟

_شمع و عود می‌توانند تجربه مدیتیشن شما را بهبود ببخشند. نور را کم کنید یا چراغ‌ها را خاموش‌کنید تا به تمرکز شما کمک کند.

_ چه نکته‌های دیگری احساس می‌کنی بهتر است در مورد مکان و نوع لباس بدانم؟

_ لباس راحت بپوشید و روی بالشی بنشینید. بالش مدیتیشن که به زافوس معروف است یک بالش دایره‌ای شکل است که به شما اجازه نشستن روی آن در هنگام مدیتیشن را می‌دهد و به دلیل نداشتن تکیه‌گاه مانند صندلی باعث افزایش تمرکز شما روی انرژی می‌شود. اگر بالش زافوس ندارید، می‌توانید یک کوسن بگذارید. در هنگام انجام مدیتیشن لباس راحت بپوشید تا تمرکزتان به دلیل تنگ بودن لباس‌هایی مانند جین به هم نخورد. لباس‌های گشاد یا لباس‌خواب مناسب است.

_ همیشه باید این اصول رعایت شود؟

هنگامی که در مدیتشن پیشرفت کنید مکان و زمان برای شما اهمیتی نخواهد داشت. می‌توانید درمکان های شلوغ هم مدیتینش کنید. اشو می‌گوید من پانزده سال در سراسر هندوستان در حال سفر بودم ، شرایط سفر و اقامتم در کیفیت مدیتیشنم اثری نداشت. البته این روش برای تازه‌کارها کاربردی ندارد. او این مسئله را اینطور توجیه می‌کند: هنگامی که ریشه یک درخت در زمین به طور عمیق قرار می‌گیرد دیگر اهمیتی ندارد که باد بوزد یا باران ببارد. ولی نهال بسیار ظریف و شکننده است و حتی کودکی هم می‌تواند آن را به راحتی از خاک بیرون آورد.

_در چه حالتی بنشینیم؟

_ در وضعیتی قرار بگیرید که به سادگی بدن خود را فراموش کنید. لازم است که در وضعیت راحتی باشید.

_منظور از وضعیت راحت چیست؟

_ هنگامی که شما بدن خود را فراموش می‌کنید یعنی کاملا راحت هستید. فرقی نمی‌کند روی صندلی نشسته‌اید یا روی زمین. مهم آسایش و راحتی بدن است که باید به ان توجه کنید.

_ چرا راحتی بدن اینقدر مهم است؟

_ اگر بدن شما در حالت آسایش نباشد نخواهید توانست به لایه‌های ظریف‌تر و عمیق‌تر وجود خود وارد شوید و آرامش  را در آن لایه‌ها تجربه کنید.

وقتی نمی‌توانید آرامش را  در بدن فیزیکی خود تجربه کنید چطور می‌خواهید در لایه‌های بعدی آن را تجربه کنید؟! ابتدایی‌ترین لایه بدن فیزیکی شماست. پس از آن سرسری عبور نکنید.

 

2 Comments

  1. ممنون از این پست خوب. پس یعنی حالا که من رو زمین سختمه، میتونم رو صندلی هم مدیتیشن کنم دیگه؟ میشه دراز کشیده هم مدیتیشن کرد؟ 😀

    • shivaroshani32 گفت:

      آره عزیزم. میتونی روی صندلی هم بشینی. منتها ستون فقراتت رو راست نگه داری.
      دراز کشیده مدیتیشن نمیکنن. اون یک تکنیک دیگه‌اس. می‌نویسم درموردش.
      به این دلیل نشسته انجام میدن که مسیر حرکت انرژی که در راستای ستون فقراته و برای حرکت کرن انرژی لازمه که بنشینی.
      اروم اروم شروع کن. توقع زیادی از خودت نداشته باش که زمان زیادی بتونی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *